יש מנות שאף פעם לא נמאס מהן, בולונז היא אחרת מהן
ואם להגיד את האמת, התפריט של הבן שלי בנוי מחמש מנות בלבד, כמו כל ילד הוא לא מוותר על שניצל אבל בולונז היא בהחלט אחת המנות שמככבות בתפריט שלו לאחרונה.
הוא לא מוותר על המנה שלו ולא אכפת לו אם היום יום שישי, שבת או אמצע שבוע.
אם תשאלו אותו מה בא לו לאכול התשובה תיהיה ספגטי בולונז.
אותי המנה כבר התחילה לשעמם והייתי חייבת קצת לשדרג את הנראות שלה כדי לא להשתעמם מההכנה שלה.
מכירים את הקונחיות פסטה הגדולות? שבדר״כ כולם משתמשים בהן לבישול חלבי?
פשוט החלטתי למלא אותן בתבשיל שבושל על אש נמוכה זמן ארוך ומעל כל זה לשפוך הרבה רוטב עגבניות.
הקונחיות הגדולות והמהממות יצרו צירה עגולה מושלמת ו יראו כמו פפריקה בשיא פריחתו
לי זה עדה חשק לאכול חצי מהסיר
אין פה הרבה עבודה בולונז היא בעצם מנת צהרים קלילה לילדים, אבל בהגשה החדשה שלה זו בהחלט מנה שיכולה לשדרג כל שולחן אירוח.
מצרכים: 1 חבילת פסטה קונחיות למילוי: 500 גר בשר טחון 1 בצל קצוץ 2 גבעולי סלרי קצוצים 1 גזר חתוך דק 1 כפית שום כתוש (טרי) 2 כפות רסק עגבניות כוס מים תבלינים: מלח, פלפל שחור, כמון, ראסאלחנות, אגוז מוסקט, סוכר, פפרקיה מתוקה. לרוטב העגבניות: 3-4 עגבניות בשלות מגורדות 1בצל קצוץ דק 1 כפית שום כתוש (עדיף טרי) 2 כפות רסק עגבניות 500 מל מים קישוט- חופן פטרוזיליה קצוצה ( לא חייב) תבלינים: מלח, פלפל שחור, אבקת מרק עוף, סוכר, פפריקה מתוקה. אופן ההכנה: מתחילים בהכנת הבולונז- מטגנים בצל עד להזהבה
- מוסיפים את הסלרי ואת הגזר ומטגנים בערך 5 דקות
- מוסיפים את השום ואת רסק העגבניות ומערבבים היטב
- מוסיפים את התבלינים וכוס מים ומבשלים על אש בינונית למשך שעתיים לפחות, במידה וצריך מוסיפים עוד מעטמים, לפני שמכבים את האש- חשוב מאוד לטעום שלא חסר תבלינים- רק לא לשכוח שיש לנו גם את הרוטב אז לא להגזים עם המלח.
- מטגנים בצל להזהבה, ומוסיפים את השום
- מוסיפים את העגבניות המגודרות הרסק והתבלינים
- מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה
- מעבירים לאש נמוכה לבישול של 20 דקות
- בוחרים סיר רחב ולא גבוה, או תבנית פיירקס- חשוב מאוד לבחור כלי שיכול להכנס לתנור לאפייה
- מוזגים מעט מהרוטב בתחתית בכלי
- ממלאים את הקונחיות בבשר בעזרת כף ומסדרים אותם בצורה מסודרת בכלי
- שופכים את שארית הרוטב על הקונחיות בצורה אחידה
- מכסים בנייר אפייה ומעליו נייר כסף ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש 180° למשך 20 דקות
- לקישוט מפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה