תמונה של מירי קוקי

מירי קוקי

משתפת מתכונים באהבה

עארוק

שקופית קודמת
שקופית הבאה

אתם מכירים את המאכלים המיוחדים האלה, שאם נכין אותם לא ביום הנכון הם לא יהיו באותו הטעם?

זה העארוק, אפשר להכין אותו בכל יום בשבוע אבל רק כשמכינים אותו בשישי יש לו טעם ילדות, טעם של שישי בצהרים אצל אמא

הבית שלנו תמיד היה ״בית מארח״ ותמיד היה מלא באנשים וחברים, אמא שלי הייתה מאחרת מכל טוב, אבל כולם חיכו ליום שישי בצהרים  להגיע. השולחן היה ערוך בשפע הרי לא אוכלים את העארוק לבד, לצידו יש עולם שלם שאי אפשר לוותר על שום מרכיב שייכנס לתוך הסנדוויץ

מתחילים במטבוחה שבושלה לפחות 6 שעות, מניחים חצילים מטוגנים, שכבה של ביצה קשה ומעלייה שכבה של תפו״א מבושל לכל זה מוסיפים את העארוק ואז מלמעלה פלפל חריף ופטרוזיליה קצוצה

כל זה יוצר ביס מושלם וחגיגה של טעמים בלתי נשכחת – טעם של ילדות

מצרכים:

500 גר חזה עוף טחון

4-5 תפו״א אדומים מבושלים 

צרור פטרוזיליה

צרור בצל ירוק

צרור עלי כרפס

1 בצל מגורד

2 עגבניות מגורדות

1כוס קמח מנופה

6-8 ביצים

מלח, פלפל, תבלין לקציצות , אבקת מרק

2 כוסות  שמן לטיגון 

אופן ההכנה

1. מקלפים ומרתיחים את תפו״א עד שהם רכים כמו לפירה

2. קוצצים את כל הירק- ידני ולא במעבד מזון

3. מגרדים את העגבניות והבצל

4. מערבבים את כל המרכיבים יחד 

5. מוסיפים ביצים עד שמרגישים שהעיסה במרקם קצת סמיח

6. מחממים מחבת עם שמן

7. יוצקים למחבת בעזרת כף מהבלילה 

8. מטגנים משני הצדדים

מומלץ להגיש לצד ביצה קשה, תפו"א עם פיתה מטבוחצה וחציל מטוגן

שתף את המתכון

תפריט נגישות

אהבתם את המתכון?

שתפו איך יצאה לכם המנה