איך אני אוהבת את החורף. כל מי שמכיר אותי יודע שהגשם עושה אותי שמחה, ואיך שמתחילות לבצבץ השלוליות, יש כמה מנות שאני פשוט חייבת להעלות על האש. הילדים שלי כבר יודעים, שעם הגשם הראשון הם חוזרים לבית חם עם ריח של מרק שמריחים כבר מחדר המדרגות. בעצם, גם השכנות שלי כבר רגילות.
אבל האמת היא, שלא צריך לחכות לחורף, כי מרק עדשים וחומוס זה מנה כל כך בריאה ומזינה, שאני ממש ממליצה לשלב אותה בתפריט כל השנה. גם העדשים וגם החומוס מלאים בחלבון, ולכן זו מנה מושלמת גם לטבעונים, לצמחונים ולספורטאים.
אז את המרק הזה אפשר להכניס תחת מגוון קטגוריות, ביניהן מרקים לחורף או אוכל בריאות, אוכל לטבעונים וגם אוכל לילדים. הריח לבדו מחמם לי את הלב והנשמה.
מוכנים? זה בדיוק הזמן להוציא את הסירים. הכנתי לכם מתכון סופר קל. אתם לא צריכים שום ידע או ניסיון, רק את המצרכים והמתכון. לא תאמינו כמה זה פשוט. ואם יש לכם שאלות, אני תמיד זמינה, ואתם יותר ממוזמנים לספר לי איך יצא. אפילו שלחו לי תמונה.
יאללה מתחילים.
מצרכים:
1 בצל גדול קצוץ
2 גזרים חתוכים לקוביות
2 קישואים חתוכים לקוביות
3 גבעולי סלרי (תשמרו את העלים)
קופסת שימורים של חומוס
כוס עדשים כתומות
2 ליטר מים
שמן לטיגון
תבלינים:
מלח, פלפל שחור, כמון , אבקת מרק , חוואייג׳ למרק, כורכום
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל והסלרי עד להזהבה
מוסיפים את הגזר והקישוא, מטגנים על אש נמוכה עד לריכוך
מוסיפים את החומוס והעדשים (אחרי שנשטפו במים) ומערבבים
מוסיפים את כל התבלינים
תוך כדי ערבוב מוסיפים 2 ליטר מים
מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש בינונית למשך 20 דקות
מכבים את האש ומוסיפים את העלים הקצוצים של הסלרי
זהו, כמה פשוט, ככה טעים.
בתיאבון!
